Stichting Verborgen Armoede Nunspeet

Stichting Verborgen Armoede Nunspeet is er om inwoners van de gemeente Nunspeet die in stille armoede leven, een steuntje in de rug te geven. De stichting kan helaas het armoedeprobleem niet wegnemen. Wel kunnen wij lichtpuntjes bieden, en in het bijzonder in de decembermaand. In het eerste jaar (2014) hebben we 45 gezinnen een extraatje in de vorm van een kerstpakket kunnen aanbieden. Inmiddels worden steeds meer gezinnen kunnen ondersteunen. Inmiddels staan er bij stichting ongeveer 120 huishoudens ingeschreven.

Nederland is een welvarend land, maar toch is er veel “stille”armoede. En dus ook in Nunspeet. Het is vaak niet zichtbaar dat er mensen zijn die dagelijks veel zorgen hebben over hun financiële situatie. Nauwelijks de huur kunnen betalen, kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, sociale uitsluiting, geen traktatie op school als je jarig bent, geen financiële reserves voor onverwachte tegenvallers.

Mensen die hun hoofd recht houden, niet snel klagen, maar ondertussen de eindjes aan elkaar moeten knopen. Juist voor deze mensen verzorgen des Stichting Verborgen Armoede Nunspeet af en toe een extraatje.

Meer informatie

Naam: Stichting Verborgen Armoede Nunspeet

Wat: Kerstmis, Verjaardag

Waar: Nunspeet

Voor wie: Inwoners van de gemeente Nunspeet die in stille armoede leven.

Website: verborgenarmoedenunspeet.nl