Sinterklaas voor iedereen. Ook voor kinderen uit arme gezinnen!

Sinterklaas voor iedereen. Ook voor kinderen die opgroeien in een gezin waar er geen geld is voor dit kinderfeest. Iedereen gunt zijn kind een leuk sinterklaasfeest, liefst ook met een cadeautje. Maar voor 1 op de 12 kinderen in Nederland zit een cadeautje van de Sint er niet in. Er is eenvoudigweg geen geld voor.

Sinterklaas voor iedereen!

Er is een groot aantal initiatieven waardoor het toch mogelijk wordt voor kinderen die in armoede opgroeien een cadeautje te laten uitpakken op pakjesavond. Hieronder is een kleine greep uit al die Sinterklaas initiatieven op een rijtje gezet. Sinterklaas voor iedereen!

Sint voor Kint Rotterdam

Sint voor Kint is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede in de leeftijd tussen 3 en 15 jaar. Ouders van kinderen wiens gezin een pakket ontvangt bij Voedselbank ontvangen rond Sinterklaas een cadeaubon t.w.v. €20,- van de speelgoedwinkel waarmee zij zelf een cadeau kunnen kopen voor hun kinderen.

Humanitas Sinterklaasactie

Geen geld voor een sinterklaascadeautje? Humanitas Sinterklaasactie maakt ‘t tóch mogelijk. Vrijwilligers van de Humanitas Sinterklaasactie kopen een cadeautje. Zo kan ook jouw kind meevieren en erover meepraten. Tot 12 jaar. Kijk welke Humanitas-afdelingen deze actie aanbieden.

Sint Inzamelactie

De Sint Inzamelactie van de Lionsclub Amsterdam zamelt speelgoed in voor een onvergetelijke pakjesavond voor kinderen die het niet breed hebben. Door deze actie hebben óók kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank op 5 december een knallende pakjesavond

Actie Pepernoot

Via Actie Pepernoot van Kinderhulp kunnen jaarlijks duizenden kinderen een cadeautje van de Sint uitpakken. Via maatschappelijke organisaties, die bij Kinderhulp een aanvraag voor een kind indienen, krijgen hun ouders een cadeaubon van €20,- om een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit te zoeken.

Sinterklaas voor iedereen

Stichting Sinterklaas Kapoentje

De Amersfoortse organisatie Stichting Sinterklaas Kapoentje vindt dat dat alle kinderen recht hebben op een mooi cadeautje van de Sint! Maar soms is daar geen geld voor. Stichting Sinterklaas Kapoentje geeft op 5 december kinderen uit gezinnen die in een armoede leven een cadeau dat ze helemaal zelf hebben uitgekozen. Spiksplinternieuw, in originele verpakking zonder dat iemand anders daarmee gespeeld heeft!

Sinterklaas Voor Ieder

Sinterklaas Voor Ieder is een jaarlijkse actie voor bijstandsgezinnen in de Kop van Noord Holland die nog nooit Sinterklaas hebben kunnen vieren vanwege hun financiële situatie.

Stichting Heerlijk Avondje

Stichting Heerlijk Avondje bezorgt kinderen in Nederland die in armoede opgroeien een heerlijke Sinterklaasavond en geeft hen een verrassingspakket met speelgoed, etenswaar en kleding.

Sint Voor Elk Kind

Sint Voor Elk Kind zorgt ervoor dat kinderen die opgroeien in een gezin waar geen financiële middelen zijn, cadeaus krijgen op Sinterklaasavond. Hiertoe zamelt Sint Voor Elk Kind nieuw en goed en bruikbaar tweedehands speelgoed in en geeft dat aan Sinterklaas, zodat de Goedheiligman dat kan schenken aan deze kids. Geen kind mag denken dat Sinterklaas hem of haar niet lief vindt.

Ieder Kind Een Sint

Bij Ieder Kind Een Sint kun je de Sint ‘boeken’. De stichting richt zich vooral op kinderen van ouders met een laag budget die zelf de Sint niet thuis kunnen laten komen. Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Want voor veel gezinnen in Nederland is ‘Sinterklaas’ helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood. De stichting bezoekt ook eenzame ouderen.

Sint voor ieder kind

De Stichting Sint voor ieder kind helpt de Sint en bezorgt bij honderden kinderen Sinterklaascadeautjes. De stichting vindt dat Sinterklaas er hoort te zijn voor alle kinderen. Maar het is helaas niet alle kinderen gegeven om in deze Sinterklaasvreugde mee te delen.

Stichting Oh kom maar eens kijken

Stichting Oh kom maar eens kijken helpt gezinnen in de gemeente Oisterwijk om een mooi sinterklaasfeest te vieren. Jammer genoeg slaagt Sinterklaas er niet in bij alle kinderen de schoen gevuld te krijgen met mooie kadootjes. De stichting helpt de Sint met het geven van kadootjes aan kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar.

Stichting Sintvoorieder1

Stichting Sintvoorieder1 heeft als doel zoveel mogelijk kinderen van 0 tot en met 18 jaar die in (verborgen) armoede opgroeien een sinterklaascadeau te geven. Vaak gaat het om kinderen die afhankelijk zijn van voedselbanken of crisisopvang.

Stichting de Lieve Sint

Stichting de Lieve Sint vindt dat ieder kind het verdient om te geloven in Sinterklaas, de spanning en vreugde hoort te ervaren op pakjesavond. Ieder kind verdient het om te kunnen meepraten op school over de pakjes in de zak van Sinterklaas en de pepernoten die in alle schoentjes zaten. De Lieve Sint biedt gezinnen, die niet over de financiële middelen beschikken, de mogelijkheid om een onvergetelijke Sinterklaasavond te hebben en een pakket te ontvangen met persoonlijke cadeaus en lekkernijen voor de kinderen. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze lieve hulpsinten die een persoonlijk pakket per gezin samenstellen.

Sinterklaasactie Voor de Minima Nederland

De Facebookgroep Voor de Minima heeft een speciale Sinterklaasactie. Behoor je tot de minima, dan mag je een oproep doen voor je eigen gezin. Een ‘hulp sint’ kiest je gezin uit en zorgt ervoor dat alle gezinsleden minimaal één cadeautje en een zakje snoepgoed ontvangen.

Geen geld voor Sinterklaas?

Heb je geen geld om het Sinterklaasfeest te vieren en cadeautjes te kopen? Dan kamp je vast ook met andere financiële problemen. Lees dan ook de volgende berichten met oplossingen.

Sinterklaas voor iedereen

Natuurlijk is deze lijst niet compleet. Mis je een organisatie of ander initiatief dat ervoor zorgen dat kind die in armoede opgroeit een leuk sinterklaasfeest kan vieren. Stuur dan een mailtje via het contactformulier.