Links

Schaam jij je voor jouw geldzorgen, schulden of armoede? Het kan enorm helpen om over jouw financiële zorgen te praten en hulp te zoeken. Je bent niet alleen. Er zijn heel veel initiatieven en handige websites waar je gebruik van kunt maken. Hieronder vind je een aantal links waar je wellicht informatie en hulp kunt vinden.

Amoede Nieuwsbrief – Wekelijks nieuws over bestrijding van armoede, initiatieven om schulden te voorkomen en slim om te gaan met een klein budget en weinig geld. De nieuwsbrief is gratis.

Bereken uw recht – Er bestaan allerlei tegemoetkomingen. Soms meer dan je denkt. Bereken in een paar stappen op welke bedragen je mogelijk recht hebt. Ook zie je waar je deze kunt aanvragen.

Betalingsregelingen – Je hebt een achterstand die je niet direct kunt betalen. Via deze site kun je veilig een betalingsregeling afspreken die past bij je inkomsten en uitgaven.

BijstandsBlues – Informatie en actualiteit over alles wat er speelt in de bijstand. Handig voor als je zelf een bijstandsuitkering ontvangt.

Geldfit – Op deze site kun je een test doen. Heb je de vragen beantwoord? Dan krijg je een advies die past bij jouw financiële situatie en welke organisaties je bij je geldzaken kunnen helpen.

Geldlessen – Informatie over effectieve financiële educatie in de klas. Hier vind je een overzicht van lesprogramma’s en materialen over omgaan met geld.

Hulp bij armoede – Vul je woonplaats in en krijg een overzicht van hulporganisaties in de buurt en kijk wat ze voor je kunnen betekenen.

Meerkosten – Heb je een handicap of ben je chronisch ziek? Laat geen geld liggen en check of je belastingvoordeel kunt krijgen en of je voor inkomensondersteuning in aanmerking komt.

MoneyWays – Het landelijke armoede- en schuldenpreventie programma voor jongeren in Nederland.

Nibud – Onafhankelijk voorlichtingsinstituut dat onderzoek doet en voorlichting geeft over de huishoudportemonnee. Denk aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk die ervoor zorgen dat je meer grip op je geld krijgt.

Signalenkaart Armoede – Deze site is bedoeld voor 1ste en 2de lijns hulpverleners, om signalen van armoede te herkennen én om er de juiste ondersteuning voor te vinden.

STA – ’s-Hertogenbosch tegen Armoede (STA) is de website van Stichting Netwerk tegen Armoede. In dit netwerk komen alle Bossche organisaties samen die inwoners helpen bij het verlichten, voorkomen en bestrijden van armoede. Op de website van STA vind je ze allemaal, met een korte beschrijving en een link naar hun websites.

Straatapp – Een app voor en door jongeren die op straat zijn terecht gekomen. Deze app helpt hen bij het vinden van de juiste mensen en plaatsen voor informatie en advies over wonen, geld en andere belangrijke zaken.

Voor de Minima – Besloten Facebookgroep met een overzicht van stichtingen, fondsen en andere organisaties die zich inzetten voor de minima en het leven van deze groep wat makkelijker maken.

Wijzer in geldzaken – Een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen.

Zelf je schulden regelen – Beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Met onze invultool maakt u een realistisch aflosplan.

Meer links

Natuurlijk zijn er nog veel meer organisaties en initiatieven die het vermelden waard zijn. Mis je er eentje, maar wel de moeite waard zijn om te vermelden? Laat dit dan weten via het contactformulier.