De Geldwijzer: financiële informatie voor minima per gemeente

Er zijn diverse gemeenten die een geldwijzer in het leven hebben geroepen. Het gaat om online informatiebronnen waarin financiële informatie, regelingen, organisaties en initiatieven zijn gebundeld ten behoeve van mensen die krap bij kas zitten. Hieronder vind je een aantal van dergelijke geldwijzers.

De Geldboom – Website met informatie voor alle Rotterdammers zonder geldboom in de tuin of op het balkon! Op de site vind je initiatieven op financieel gebied en regelingen overzichtelijk op één plek.

GeldenzoDordt.nl – Website voor Dordtenaren die moeite hebben met rondkomen. Je vindt een handig overzicht van alle voorzieningen voor een makkelijker en leuker leven.

Geldwijzer 030 – Deze Utrechtse geldwijzer wijst je de weg naar informatie, handige tips en hulp over geldzaken en administratie

Geldwijzer Baarn – De geldwijzer voor Baarnse inwoners met een laag inkomen. Hier vind je een overzicht vinden van alle regelingen en organisaties die inwoners met schulden of een minimuminkomen kunnen ondersteunen.

Geldwijzer Maastricht – Deze online geldgids wijst de weg bij vragen over geldzaken en beantwoord vragen over geldzaken de weg naar regelingen en voorzieningen. En laat zien welke instanties daarbij kunnen helpen. Met de informatie kunnen inwoners geldzorgen voorkomen of aanpakken.

Geldwijzer Zaanstad – Hier vind je welke regelingen er in heel Zaanstad zijn om je te kunnen helpen of ondersteunen als je dat financieel nodig hebt.

Kleine beurs Limburg – Hier vind je het totale maatschappelijke aanbod voor mensen met een kleine beurs in Limburg.

geldwijzer

Pas op je geld – Deze gids biedt inwoners van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Vaals tips, informatie en advies bij geldvragen of geldzorgen. Je vindt er informatie over lokale regelingen en naar organisaties die verder kunnen helpen.

Rondkomen met een laag inkomen – Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om rond te komen. De gemeente Almere en andere organisaties in de stad kunnen je helpen. Niet alleen met geld, maar ook met gratis advies, hulp en activiteiten.

Samen Zwolle – Handige tips wanneer je het financieel niet breed hebt met informatie, maar ook leuke tips over het vinden van kleding, spullen én planten in Zwolle met een klein budget.

Utrechtse Geldzoeker – Een overzicht van geldverstrekkers waar hulpverleners een aanvraag kunnen indienen voor een cliënt die in de regio Utrecht woont. Het doel van de Utrechtse Geldzoeker is het verlichten van armoede.

Mis je een geldwijzer?

Mis je een handige geldwijzer die die nu niet op de site staat, maar wel de moeite waard zijn om te vermelden? Laat dit dan weten via het contactformulier.

Plaats een reactie