Buurvrouw & Buurvrouw Bus

De Buurvrouw & Buurvrouw Bus is een initiatief met een wereldwijde ambitie. Het doel is het (her)ontdekken van de waarde in de rol en functie van de Buurvrouw. “Buurvrouw” is een eretitel. Wij bedoelen daar ook Buurmannen, Buurmensen, Buurjongens en Buurmeisjes mee. Buurvrouw & Buurvrouw Bus is geen rechtspersoon. Er is geen bankrekening en er wordt niet met geld of betaalde banen gewerkt. De kracht van de acties komt uit de mienskip (samenleving). Er is een aantal vaste onderdelen, te weten

  • De Buurvrouw & Buurvrouw Bus. De bus heeft (bijna) elke dag een vaste halte op vaste tijden in de gemeente. Hier kan je goederen halen en brengen onder het genot van een bakje koffie/thee, een praatje en een luisterend oor.
  • De Kookteams. Diverse Buurmannen en Buurvrouwen werken als team samen om met gedoneerde producten maaltijden te bereiden en rond te brengen bij mensen met een kleine portemonnee, eenzame (jongeren en ouderen), zieken en bij dag- en nachtopvang van dak-& thuislozen.
  • De Buurvrouw & Buurvrouw Winkel. Deze winkel is opgenomen in de opslag aan de Marshallweg 4a in Leeuwarden. Het is mogelijk om op gratis te shoppen voor mensen met een kleine beurs of die het hard nodig hebben. Er is dames-, heren- en kinderkleding. De Buurvrouw heeft de koffie klaar staan.
  • De Buurtkoelkast. In diverse tuinen in verschillende wijken staan koelkasten waar mensen (verse) producten zoals groente, fruit, zuivel, vlees(waren), brood of (fris)dranken in kunnen brengen en uit kunnen halen. De Buurtmensen onderhouden een netwerk van organisaties, bedrijven en winkels die hen óók voorzien van producten. De Buurmensen verzorgen zelf de veiligheid, stroom, communicatie en bevoorrading van de koelkast.
  • Het Buurman & Buurvrouw Café. Eens per maand is er een bijeenkomst waar Buurmensen elkaar kunnen treffen, een thema kunnen bespreken en ideeën kunnen omtoveren tot acties.

Meer informatie

Naam: Buurvrouw & Buurvrouw Bus

Wat: Kleding, levensmiddelen, maaltijden, voedsel

Waar: Leeuwarden

Voor wie: Mensen met een kleine portemonnee, eenzame (jongeren en ouderen), zieken en dak-& thuislozen.

Facebook: Buurvrouw & Buurvrouw Bus